Professor i ledelse ved Høyskolen Kristiania
Professor II ved Universitet i Sørøst-Norge og Høgskolen i Innlandet

Tom Karp

Professor i ledelse ved Høyskolen Kristiania
Professor II ved Handelshøgskolen ved Nord universitet og Høgskolen i Innlandet

Kort om meg

Jeg er 59 år gammel, opprinnelig fra Horten, bor ved stranda på Nøtterøy, er gift med Hanne, og far til Anine, Axel, Emil og Leo. Jeg har også delt omsorgsansvar for katten Otto. Jeg har en doktorgrad i endringsledelse, en mastergrad i ledelse, samt er sivilingeniør og bedriftsøkonom. Har industribakgrunn før jeg ble akademiker, har tidligere vært toppleder i næringslivet, samt startet og ledet konsulentselskaper. I tillegg har jeg jobbet med mental trening, prestasjoner og utvikling, innen toppidrett og i forsvaret.


Hva gjør jeg

Jeg underviser masterstudenter på Høyskolen Kristiania, Høgskolen i Innlandet og Universitet i Sørøst-Norge i ledelsesfag. Jeg gjesteforeleser også ved  Politihøgskolen. Tidligere har jeg vært tilknyttet Salzburg Management and Business School og samt vært ansvarlig for KaosPilot studiet i Norge. Jeg har også undervist i fag som ledelse og personlig lederskap, leder- og talent-utvikling, strategi, endringsledelse, entreprenørskap, samt innovasjon og forretningsutvikling.


Fag- og forskningsområder:

  • Ledelse: praksisbasert ledelse, kritisk ledelsesteori, makt, prosess, distribuert- og delt ledelse, identitet.
  • Selvledelse: personlige mønstre, viljestyrke, mentale strategier, mental trening, mestring, prestasjonsorientering og egenutvikling.
  • Endringsledelse: organisatorisk endring, individuell endring, kontinuerlig endring, og lede for å endre.
  • Lederutvikling: lærings- og utviklingsprosesser, utviklingsverktøy, lederidentitet, samt atferdsendring.

Jeg skriver også i aviser jeg når har noe å komme med så skriver jeg i aviser, samt er fast gjestekommentator i Dagens Næringslivs spalte for ledelse.

Hva gjør jeg også

I tillegg til forskning og undervisning, jobber jeg nå og da med rådgivnings- og utviklingsprosesser for ledere og ledergrupper sammen med Lars Lægreid.  Jeg holder også noen foredrag per år når jeg har tid og lyst, og da om temaer jeg presumtivt kan noe om.